Get Adobe Flash player
Банер

Интервю

Д-р Kaтерина Билай: Плътта е дреха, събличаме я често

Ще се прераждаме, докато не се пречистим от злото, казва лекарката, която проговори с гласа на Богородица след кома

Михаил ДИМИТРОВ

Като една вехта дреха ще захвърлим телата си, когато душата полети към Божествените сфери, а дали ще достигнем до Рая след този живот зависи от делата ни, които се проектират в нашата сметка от космическата памет на Вселената, казва д-р Катерина Билай, жената която светлите сили на Всемира избраха за пътеводител на обърканите души. Лекарката с диплома от Медицинския университет в Кременчук по специалност “Вътрешни болести” вижда като на скенер засегнатите от черна енергия органи и лекува нелечими за традиционната медицина заболявания с Господна енергия. Призванието си да помага на хората открива след клинична смърт.

Прочетете още...
 
Любовта е карма, живеем по Божествен сценарий

Интервю на Ива Иванова с д-р Катерина Билай - еколог на душата и пътеводител на съдбата за в. "Бургаска жена"

- Графиня Билай днес е по-популярна в Бургас и от Лили Иванова. Ти си може би единствената лекарка в България, която е възкръснала на операционната маса и после проговорила с гласа на Богородица, лекуваш с молитва. Трудно ли е вместо на Хипократовата клетва, да служиш на Божията майка?

- Ако кажа, че е лесно, ще излъжа, но всеки сам избира съдбата си и носи своя кръст. Да служи на истината и да приеме светлата вяра е свещено право на човека със свободна воля. В живота ни обаче винаги има сценарий, по които дните ни минават в служба на Господ и на Светлите сили.

Прочетете още...
 
Начало Статии за мен Иисус е българин

Иисус е българин

Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 

"Ела, ела, Боже на възкресението" - предсмъртно казал Спасителят на старобългарски

Михаил ДИМИТРОВ

Във вените на Иисус Христос тече българска кръв и в негово лице България си има своя най-обичан от Господ покровител, твърди руската графиня Катерина Билай. Видението й за българския произход на Света Богородица - жената, дала на хората Спасителя - се доказва от Йордан Вълчев, писателят, прочул се с историческите романи за древнобългарския календар.

Най-убедителният аргумент за нееврейския произход на Сина Божий според Библията са последните слова, изречени от Иисус на кръста, на непонятен за юдеите език.

"Елои, елои, лама савахтани" казва Христос преди да издъхне

Матей е записал думите без превод. Според Евангелието на Лука пък Спасителят е казал: "Или, или, лама савахтани". Оригиналите на евангелията са загубени, а преписите от IV век на Светите писания се смятат за преоригинали и от тях се правят всички преводи и издания. В тях обаче има добавени думи: Боже Мой, Боже Мой, защо си Ме оставил?", които изопачават казаното от Спасителя, твърди Вълчев в книгата си "Две изречения за Иисус Христос". Според преписвачите Божият Син е цитирал предсмъртно псалм 22 на Давид. Но ако пророкът от Назарет беше рецитирал стихове от юдейския цар, защо евреите ще си мислят, че Иисус вика Илия?

А около деветия час Иисус извика със силен глас: Или, или, лама савахтани!: Боже Мой, Боже Мой, защо си Ме оставил? Някои от стоящите там, като чуха, думаха: "Той вика Илия". И веднага един от тях се завтече, взе гъба, натопи я в оцет, и като я надяна на прът, даде Му да пие. А другите казваха: Остави! Да видим дали ще дойде Илия да Го избави. А Иисус, като извика пак със силен глас, издъхна."

Eвангелие от Матея - Глава 27/45-50.

Нима Божият Син няма съзнание за своето ново място в живота на хората, пита риторично пък графиня Билай. Невъзможно е човек, живял праведно и вярвал до фанатизъм в Господния план за спасението на човечеството, изтърпял унижението на Голгота, понесъл нечовешките страдания на кръста, да се разкае накрая в свършека на земния си път.

Абсурдно е Спасителят да не вярва в идеите си,

да обвинява Бога и да стене - "защо си ме оставил", т.е. защо изобщо е било нужно да ме пращаш, да ми поръчваш тази мисия. Учителят, който казва "Ако ти ударят плесница на едната буза, обърни и другата", може ли да цитира на кръста Давид, юдейския цар, който проповядва "Око за око, зъб за зъб"?

Буквалният превод на последните слова

на Божия син от хунорски (прабългарски) са "Ела, ела, Боже на новия живот (на възкресението)". Старобългарската дума "или", респективно "елои" се смята за идентична с "ела". Хунорското "лама", пренесено три хилядолетия преди Христа при походите на нашите деди от Памир в цяла Азия, пък означава "Бог", а "савахтани" е сложна дума. На езика на прабългарите "тан" е равнозначно на ден. Някои българи още казват на утрото сабахлян, което според проф. Ст. Младенов е от арабското "сабах", и се превежда като сутрин и ново начало. Според автора на "Две изречения за Иисус Христос" савахтани означава нов ден или нов живот.

Юдеите смятали родата на Христос за "езичници"

За появата на евреи в света няма директни исторически сведения. Единственият документ остава Библията. Според Светото писание те са робували на Египет и Мойсей ги извежда оттам, за да им намери отечество и да ги направи свободен и независим народ. Според учените това извеждане е станало в XVI-XV в. пр.н.е. Но нека да изясним преселването на евреите по данните от Свещената книга. "И рече Господ Мойсею: Иди... от египетската земя, та иди в земята, за която се клех на Аврам, на Исак и на Яков... Ето аз изпъждам пред тебе Аморея и Хананея, и Фрезия, и Евея, и Евусия. Пази се да не направиш договори с жителите на тая страна (земя), за да не стане примка между вас!". Евреите са се стремили да не правят договори, т.е., да не се смесват с местното население, за да останат чисти по раса и така владичеството им да остане трайно. В Завета са посочени и методите за господство над покорените народи: "...олтарите им да разрушиш, кумирите им да строшиш, ашерите им да изсечеш!"

Евреите обаче са претърпели неуспех в Хетия. Хананеи и хикси отказват да приемат владичеството на мойсеевия народ, оттегляйки се на север, са се установили в стратегически защитената със своите възвишения Галилея. Поради тези причини областта, в която се е родил Иисус, останала "езическа" (според изразите на евангелистите). Марко, Лука и Йоан представят Галилея спрямо останалата част на Палестина като различна в религиозно отношение, а това значи и в национално, тъй като измежду евреите няма "езичници".

Методът "разрушиш, строшиш, изсечеш", прилаган спрямо местното население, се е запазил чак до времената на Иисус Христос: в заповедта на цар Ирод да се избие едно поколение момчета в Галилея трябва да се съзре междунационална разпра, защото никой владетел, и най-големият тиранин, не унищожава поколение от собствен народ.

Друго доказателство за нееврейския произход на Иисус е останало в доклада на проконсула Публий Лентул Пилат до римския император Тиберий Цезар, чийто оригинал се пази в библиотеката на Цезарите в Рим.

Пилат описва Христос като неевреин

По това, че Исус носи чумбас (плитка), можем да определим неговата национална принадлежност към някой от местните хунорски народи, имайки предвид особено строгия закон у евреите да оставят косите си свободни - без да се подстригват и без да се бръснат.

"...Като назарянин той носи коса и лицето му е весело и хубаво. Носът и устата му са такива, че не могат да се опишат, брадата му е рядка, погледът му е много приятен, очите му са хубави и синкави", пише в доклада на римския проконсул.

Английският историк Ф.Фарар твърди, че апостолите Яков Младши и Яда Старши не са евреи. Tе обаче са братовчеди на Иисус по майчина линия и това е друг аргумент в подкрепа на твърдението, че във вените на Спасителя тече българска кръв.

Българи са и единадесет от дванадесетте апостоли, заяви Катерина Билай. Само Юда Искариотски според нея е юдеин. България е най-близо до Бог и нацията ни е сред най-интелигентните в света, твърди още руската графиня, във вените на която тече немска, украинска, руска и българска кръв.

Последни новини

Най-четени статии